Tornos igen i Danmark

Efter en kort periode uden dansk repræsentant har Werners Import Eksport sikret sig Tornos-agenturet i Danmark. Multiswiss 6×14 er en af de maskiner, der har appel til brugerne herhjemme.

Bag Jordrup-baserede Werners Import Eksport står en mangeårig Tornos-mand i kraft af Werner Schuhmacher, der har mere end 30 års erfaringer med de schweiziske maskiner, som han har taget til sig sammen med Schaublin, Colchester og FMB-lademagasiner.

Når det gælder Tornos har han agenturet i Danmark, og her samler interessen sig blandt andet om modellen Multiswiss 6×14, der er en produktiv multispindelmaskine med 14 linære akser og 7 C-akser med 3×6 værktøjspladser.

Den blev vist i forbindelse med Emo-messen i Hannover sidste år, og er tidligere i år blevet frigivet til salg fra den schweiziske producent. Standardløsningen omfatter en seks-spindlet enhed, der tilbyder brugerne korte takttider, som man kender det fra de ældre kurvestyrede automater, oplyser producenten.

Og ét er at der arbejdes i maskinrummet, men en anden væsentlig Tornos-specialitet er også maskinernes evne til at få spånfaldet væk fra emnet såvel som væk fra maskinens hovedkomponenter men så at sige direkte hen til spåntransportøren.

De ergonomisk optimerede løsninger er bygget over et All-in-One-koncept, så brugeren ikke behøver bruge energi på eksempelvis stangfremføring, kølemiddeltryk med videre, det understøttes direkte fra TB-Deco-softwaren.

Maskinens styring er fra Fanuc.

Phonotech udvider på mikrodrejning